Ολυμπιακοί Αγώνες: Σάλος με το σεξιστικό παραλήρημα από τον Μόρι – Έχουμε 7 γυναίκες στην επιτροπή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη θέση τους

0
93

[ad_1]

Σάλος έχει προκληθεί από τις σεξιστικές δηλώσεις του επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Γιοσίρο Μόρι, ο οποίος ανέφερε πως οι γυναίκες μιλούσαν πάρα πολύ κατά τη διάρκεια των meetings.

Ο Μόρι, του οποίου η θητεία ως πρωθυπουργός σημαδεύτηκε επίσης με μια σειρά από γκάφες, έκανε αυτά τα απαράδεκτα σεξιστικά σχόλια σε ένα συνέδριο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (JOC) αυτήν την εβδομάδα.

«Εάν αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών μελών του διοικητικού συμβουλίου, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ο χρόνος ομιλίας τους θα είναι κάπως περιορισμένος, καθώς με δυσκολία σταματούν να μιλούν κάτι που είναι ενοχλητικό», είπε επακριβώς  ο Μόρι, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

«Έχουμε περίπου επτά γυναίκες στην οργανωτική επιτροπή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη θέση τους», πρόσθεσε μάλιστα λίγο πιο μετά.

Μετά τις αντιδράσεις που ακολούθησαν ο επικεφαλής ζήτησε συγγνώμη και ανακάλεσε, αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί.

Τα σχόλιά του όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν οργή στα κοινωνικά μέσα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Μόρι προσπάθησε αργότερα να ζητήσει συγγνώμη σε μια βιαστική συνέντευξη τύπου, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να…. αναζωπυρώσει…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ