Μικρές απώλειες στη Wall μετά το τριήμερο ανοδικό σερί

0
103

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο πρώτο τους αρνητικό κλείσιμο μετά από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές δεν βρήκαν κάποιο καταλύτη ικανό για να διευρύνουν το ανοδικό σερί λίγο πριν το κρίσιμο ντιμπέιτ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν που θα μπορούσε να επηρεάσει την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου έρχεται ενώ οι δημοσκοπήσεις δίνουν ένα άνετο προβάδισμα στον Μπάιντεν, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε αρκετές αμφίρροπες πολιτείες.

Έρχεται επίσης ενώ συνεχίζονται στο Κογκρέσο οι δύσκολες διαπραγματεύσεις σχετικά με το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε χθες ότι οι Δημοκρατικοί έχουν καταλήξει σε ένα νέο πακέτο τόνωσης ύψους 2,2 τρισ. δολ. εγκαταλείποντας την αρχική τους πρόταση για δαπάνες άνω των 3 δισ. δολ. με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Αν και οι Δημοκρατικοί περιόρισαν κάπως το ύψος των δαπανών αυτές εξακολουθούν να ξεπερνούν κατά πολύ τα επίπεδα που προτίθενται να εγκρίνουν οι Ρεπουμπλικάνοι, καθιστώντας πολύ δύσκολη μια συμφωνία των δύο πλευρών.

Και αυτό τη στιγμή που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο της χώρας Άντονι Φαούτσι να προειδοποιεί μάλιστα ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ δεν είναι καλή. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι θάνατοι ξεπέρασαν το ζοφερό ορόσημο των 1 εκατ. με τα κρούσματα να είναι πάνω από 33,4 εκατ. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να εμφανίζουν τα περισσότερα κρούσματα στα 7,1 εκατ. και τον υψηλότερο αριθμό θανάτων με πάνω από 205,090.

Δείκτες- Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 131,40 μονάδες (-0,48%) και έκλεισε στις 27.452,66 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 16,13 μονάδες (-0,48%) στις 3.335,47 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 32,28 μονάδες (-0,29%) διολισθαίνοντας στις 11.085,25 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones μόλις τέσσερις έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 26 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Nike με κέρδη 1,63% στα 126,35 δολ. και ακολούθησαν η Amgen στα 248,30 δολ. με άνοδο 0,51% και η Salesforce.com στα 247,45 δολ. με κέρδη 0,32%.

Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση ήταν η Chevron (-2,75%), η Travelers (-2,52%) και η Dow (-1,92%).

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε κατά 3,5% τον Αύγουστο στα 82,9 δισ. δολ. σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Οι εισαγωγές ξένων αγαθών όπως αυτοκίνητα και καταναλωτικά αγαθά σκαρφάλωσαν 3,1% τον Αύγουστο στα 201,3 δισ. δολ. επιστρέφοντας στα επίπεδα που ήταν πριν την πανδημία. Ωστόσο η ανάκαμψη των εξαγωγών δεν ακολούθησε τον ίδιο ρυθμό. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 2,8% τον Αύγουστο στα 118,3 δισ. δολ. παραμένοντας ωστόσο μειωμένες κατά 13% σε σχέση με την περίοδο πριν την πανδημία.

Από την αγορά κατοικίας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές αυξήθηκαν 4,8% τον Ιούλιο σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τους δείκτες S&P Case-Shiller.

Ο δείκτης S&P Case-Shiller που καλύπτει 20 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ εμφάνισε ετήσια άνοδο 3,9% τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης για 10 μητροπολιτικές περιοχές εμφάνισε άνοδο 3,3%.

Τέλος, η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε περαιτέρω το Σεπτέμβριο, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε στις 101,8 μονάδες από 86,3 μονάδες τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε το Conference Board. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος των τελευταίων 17 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ