Μετά τα χρυσά καλαμαράκια,500 ευρό για την αστακό-μακαρονάδα

    0
    687

    Παρά την πτώση που παρατηρείται στις αφίξεις τουριστών σε σχέση με πέρυσι, οι τιμές παραμένουν στα ύψη με τις χρεώσεις στα εστιατόρια να ξεφεύγουν από κάθε όριο λογικής, αφήνοντας τις χείριστες εντυπώσεις για το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η χώρα.

    Το νέο περιστατικό καταγράφηκε και πάλι στην Μύκονο, και πάλι στο εστιατόριο με τα «χρυσά καλαμαράκια». Το συμβάν είχε κάνει τον γύρω του κόσμου, όταν Αμερικανοί τουρίστες πλήρωσαν 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμάρι σερβιρισμένο με μακαρόνια και έξι παγωμένες μπύρες.

    Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να χρεώνουν πανάκριβα τα προϊόντα τους. Αυτή την φορά, σύμφωνα με δύο αποδείξεις λιανικής που απέστειλε ξένος τουρίστας στο protothema.gr, διαπιστώνεται ότι το ίδιο εστιατόριο χρεώνει υπερβολικά ακριβά ακόμη και για ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο, το οποίο κοστίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 78 ευρώ! Μια μπριζόλα Tomahawk χρεώνεται 185 ευρώ και το φρέσκο λαβράκι 178,50 ευρώ.

    Στον πρώτο λογαριασμό παρατηρούμε ότι ένας καπουτσίνο χρεώθηκε 10 ευρώ και ένα ποτήρι λευκό κρασί 24 ευρώ. Στην δεύτερη απόδειξη λιανικής, με ημερομηνία 13/6, διαπιστώνουμε ότι μια αστακομακαρονάδα χρεώθηκε 490 ευρώ (!) και ένα αναψυκτικό 15 ευρώ, όπως και ότι ένα φιλέτο κοτόπουλο κοστίζει -άκουσον άκουσον- 78 ευρώ.

    Δείτε τις αποδείξεις:

     

    Πριν από δύο μέρες, εξάλλου, έγινε γνωστό ότι μπήκε λουκέτο από την ΑΑΔΕ στο εστιατόριο του γνωστού Τούρκου κρεοπώλη-σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ για φοροδιαφυγή. Οι ελεγκτές βρέθηκαν στο εστιατόριο το βράδυ της Τρίτης, και παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μετά την εφαρμογή ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 34 αποδείξεις, συνολικής αξίας 25.800 ευρώ. Πρακτικά, ένα τέτοιο ποσό αντιστοιχεί σε περίπου 760 ευρώ κατά μέσο όρο ανά τραπέζι.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, όταν οι υπεύθυνοι του μαγαζιού αντιλήφθηκαν ότι στο εστιατόριο βρίσκονται εφοριακοί και κατάλαβαν πως πρόκειται να επιβληθεί «λουκέτο» στο μαγαζί, αμέσως άρχισαν να πέφτουν «βροχή» τα τηλεφωνήματα από τους δικηγόρους της επιχείρησης προς τους προϊσταμένους των ελεγκτών.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ