«Μάχη 10 ημερών» για την Ουχάν – Δραστικό σχέδιο για τεστ σε όλους τους κατοίκους της

0
59

[ad_1]

Η κινεζική πόλη Ουχάν εκπονεί σχέδια για να κάνει τεστ για κοροναϊό σε ολόκληρο τον πληθυσμό των 11 εκατομμυρίων πολιτών, σύμφωνα με αναφορές κρατικών μέσων.

Το σχέδιο, όπως αναφέρει το BBC, φαίνεται να βρίσκεται στα αρχικά του στάδια, με όλες τις περιοχές στην Ουχάν να υποβάλουν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των τεστ που θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός 10 ημερών.

Η απόφαση έρχεται αφότου η κινεζική πόλη -αρχικό επίκεντρο της πανδημίας- κατέγραψε για πρώτη φορά μετά τις 3 Απριλίου έξι νέα κρούσματα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η Ουχάν, που τέθηκε σε lockdown επί 11 εβδομάδες, εφάρμοσε σταδιακή άρση μέτρων στις 8 Απριλίου.

Νέος συναγερμός

Για ένα διάστημα η ζωή επανήλθε στο φυσιολογικό επίπεδο καθώς άνοιξαν ξανά τα σχολεία και κάποιες επιχειρήσεις, αλλά η εμφάνιση νέων κρουσμάτων τώρα απειλεί την επιστροφή στην ομαλότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Paper» και το εσωτερικό έγγραφο που επικαλείται, κάθε περιοχή στην πόλη έχει κληθεί να καταρτίσει ένα πρόγραμμα τεστ 10 ημερών. Κάθε περιφέρεια είναι υπεύθυνη για την εκπόνηση του δικού της σχεδίου βάσει του πληθυσμού της.

Το έγγραφο, το οποίο αναφέρεται στο σχέδιο ως «μάχη 10 ημερών», αναφέρει ότι οι ηλικιωμένοι και οι…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ