Λευκή Κάρτα στον Λούι Ψυχογιό: Τα αγαπημένα ντοκιμαντέρ του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη

0
42

[ad_1]

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ελληνικής καταγωγής Αμερικανός σκηνοθέτης, Λούι Ψυχογιός, παίρνει Carte Blanche από το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και επιλέγει τα αγαπημένα του ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο για να τα παρουσιάσει στο κοινό της διοργάνωσης. Το Φεστιβάλ θα τον υποδεχτεί στη Θεσσαλονίκη και θα του απονείμει τον Χρυσό Αλέξανδρο για την προσφορά του στον Κινηματογράφο.

Ο Λούι Ψυχογιός αναζωπυρώνει με κάθε του έργο τον παγκόσμιο διάλογο για την καταστροφική επέμβαση του ανθρώπου στον πλανήτη. Μας προσκαλεί να αναθεωρήσουμε την κυριαρχία μας στον κόσμο, τη σχέση μας με τα ζώα, το φαγητό και τις πραγματικές μας ανάγκες.

Ο πολυπράγμων δημιουργός είναι ένας παθιασμένος ντοκιμαντερίστας, ταυτόχρονα όμως υπηρετεί άλλη μια μεγάλη του αγάπη, τη φωτογραφία, την οποία αποθέωσε επί σχεδόν 20 χρόνια ως σταθερός συνεργάτης του περιοδικού National Geographic.

Η κάμερα είναι το εργαλείο για να δείξει τι συμβαίνει στον πλανήτη μας, είτε γυρίζει ντοκιμαντέρ είτε φωτογραφίζει τον βυθό στις αμέτρητες καταδύσεις του. Μάλιστα, ο ίδιος είναι και ιδρυτής του Συλλόγου Προστασίας των Ωκεανών (Oceanic Preservation Society), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την παρακίνηση…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ