Λίβυος αξιωματούχος: Τα μνημόνια Τουρκίας – Τρίπολης είναι παράνομα, άκυρα και ανυπόστατα

0
47

[ad_1]

Το μήνυμα πως τα μνημόνια μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης είναι άκυρα και ανυπόστατα, έστειλε από την Αθήνα ο Δρ Άρεφ Αλί Ναγιέντ (Aref Ali Nayed), σύμβουλος του προέδρου του Κοινοβουλίου της Λιβύης, πρώην πρεσβευτής της Λιβύης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και επικεφαλής του Λιβυκού Ινστιτούτου για Ανώτερες Σπουδές.

«Τα μνημόνια μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης έχουν επισήμως ακυρωθεί. Σύμφωνα με τον νόμο της Λιβύης, δεν υπάρχουν. Το Κοινοβούλιο της Λιβύης σε ειδική συνεδρίασή του ακύρωσε τα μνημόνια ως άκυρα και ανυπόστατα. Τέτοιες αποφάσεις χρειάζονται την κύρωση του Κοινοβουλίου. Χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου είναι ανυπόστατες. Το Kοινοβούλιο όχι απλώς δεν τα ακύρωσε, αλλά στην πραγματικότητα ενεργά ανακοίνωσε πως είναι άκυρα και ανυπόστατα. Είναι παράνομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άρεφ Αλί Ναγιέντ σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η Ελλάδα θα είναι στις επιτροπές που θα ακολουθήσουν

Μιλώντας για τα αποτελέσματα της διάσκεψης του Βερολίνου μετά την ημερίδα και πριν από τη συνέντευξη με έλληνες δημοσιογράφους, ο λίβυος ακαδημαϊκός είπε ότι υπάρχουν θετικά σημεία που μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω, αλλά επίσης έχει και κάποια…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ