Κούρεμα στα χρέη της πανδημίας – Η πρόταση της Εφης Αχτσιόγλου μέσω ΟΤ

0
121

[ad_1]

Ο “Οικονομικός Ταχυδρόμος” συζήτησε με την κ. Έφη Αχτσιόγλου το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους και ειδικότερα για το πρόβλημα των νέων χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, εξαιτίας των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία.

Για το θέμα, το οποίο απασχολεί έντονα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τα νοικοκυριά που πλήττονται οικονομικά, η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δηλώνει στον “ΟΤ” ότι «όσο δεν αντιμετωπίζεται ριζικά η νέα γενιά του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας θα περιορίζει την κατανάλωση και τις επενδύσεις, θα έχει ραγδαίες συνέπειες στην απασχόληση και τα δημόσια έσοδα, ενώ στο βαθμό που θα συνοδευτεί από γενικευμένες πτωχεύσεις (με βάση τον νέο πτωχευτικό κώδικα) θα οδηγήσει σε νέο κύμα φτωχοποίησης, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τους πλέον ευάλωτους, αλλά και τους πολίτες των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων».

Το «πολιτικά κρίσιμο», προσθέτει, είναι «να συμφωνήσουμε ότι το πρόβλημα της νέας γενιάς ιδιωτικού χρέους υπάρχει και είναι πιεστικό -η κυβέρνηση φαίνεται να αρνείται ότι υπάρχει το πρόβλημα- και ότι το κράτος οφείλει να το αντιμετωπίσει ριζικά».

Αναφερόμενη στην…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ