Κοροναϊός: Σε πανδημία ο πλανήτης – Δραματικές ώρες και πρωτοφανή μέτρα

0
119

[ad_1]

Μεγάλες ανατροπές στις συνήθειες εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον πλανήτη φέρνει η απειλή του κοροναϊού, ο οποίος λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητάς του αναγκάζει τις κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη να προχωρήσουν σε περιοριστικά μέτρα τα οποία μέχρι πριν από λίγους μήνες φάνταζαν αδιανόητα. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ιταλία, λίγες μόλις ώρες μετά την «αναβάθμιση» του κοροναϊού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε πανδημία.

Σε νέο τηλεοπτικό του μήνυμα, το βράδυ της Τετάρτης, ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν όλα τα καταστήματα στη χώρα, εκτός από τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

«Προχωρούμε βαθμιαία και τώρα κάνουμε νέο βήμα. Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ΄οίκον. Ζητάμε την αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία. Ο κανόνας παραμένει ο ίδιος: περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας όσο μπορούμε» είπε και πρόσθεσε:

«Βέβαια, έχουμε επίγνωση ότι μόλις…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ