Κοροναϊός και οικολογία «ανέστησαν» τα ταξίδια με το τρένο

0
187

[ad_1]

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης ζωής είναι η «ταχύτητα». Ταχύτητα σε όλα: στην επικοινωνία, στο φαγητό, στην εξυπηρέτηση και φυσικά στις μετακινήσεις.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών «όμορφο ταξίδι» είναι το «γρήγορο ταξίδι» και όποιο μέσο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον νέο αυτόν κανόνα, μοιραία, έμεινε πίσω.

Αυτό υπέστησαν και τα διακρατικά ταξίδια με τρένο, που κάποιες δεκαετίες πρωτύτερα αποτελούσαν ιδανικό κ τρόπο μετακίνησης  για όσους αναζητούσαν ένα πιο ρομαντικό ή/και περιπετειώδη τρόπο να ταξιδέψουν.

Έτσι, τα ευρωπαϊκά τρένα με τις περίφημες κλινάμαξες, με τους τυχερούς τους επιβάτες να τρώνε και να κοιμούνται μέσα σε αυτά,  ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια φυτοζωούσαν.

Η άνοδος των φθηνών αερογραμμών προσέλκυσε ακόμα περισσότερους ταξιδιώτες κι έτσι ο γερμανικός σιδηρόδρομος Deutche Bahn αποφάσισε να τερματίσει το δρομολόγιο που ένωνε το Παρίσι με το Βερολίνο δημιουργώντας έτσι ένα ντόμινο ακυρώσεων δρομολογίων σε ολόκληρη την Ευρώπη, νεκρώνοντας πχ. σχεδόν ολόκληρο του γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ήρθε η πανδημία του Κοροναϊού αλλά και η οικολογική ευαισθητοποίηση, και καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ του Covid-19 που είναι ακόμα…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ