Κοντά σε ιστορικά ρεκόρ έκλεισε η Wall Street

0
89

Στα “πράσινα” έκλεισε η Wall Street, παίρνοντας ώθηση από τις ανακοινώσεις για τα στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία ήταν κατά πολύ ανώτερα των προσδοκόμενων, αλλά και από τη θετική αύρα που περιβάλλει τις σχέσεις με την Κίνα.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικάνικη αγορά εργασίας ξεπέρασαν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών, καθώς έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 260.000 νέες θέσεις εργασίας το Νοέμβριο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν 180.000 θέσεις. Αυτή είναι επίσης η μεγαλύτερη άνοδος από τον περασμένο Ιανουάριο. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης ανεργίας διολίσθησε στο 3,5% από 3,6% τον Οκτώβριο, διολισθαίνοντας σε χαμηλό 50 ετών και πάλι. Παράλληλα, η κυβέρνηση αναθεώρησε ανοδικά τα στοιχεία των προηγούμενων μηνών, στις 156.000 θέσεις από 128.000 τον Οκτώβριο και στις 193.000 από 180.000 τον Σεπτέμβριο.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε στις 28.015 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 1,22%. Από την πλευρά του ο γενικός S&P 500 έκλεισε στις 3.145 μονάδες κερδίζοντας 0,91% την ώρα που και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1% στις 8.656 μονάδες. Ο Dow σημείωσε την καλύτερη επίδοσή του από τις 4 Οκτωβρίου, ενώ και οι τρεις δείκτες κινήθηκαν οριακά χαμηλότερα από τα ρεκόρ που σημείωσαν στις 27 Νοεμβρίου.

Στον άλλο τομέα που επηρέασε θετικά τις κινήσεις των επενδυτών, ο πρόεδρος Τραμπ, δήλωσε χθες ότι οι συνομιλίες με την Κίνα “προχωρούν καλά”, ενώ ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας  ανέφερε την Πέμπτη ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επαφή. Το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα άρει τους δασμούς σε ορισμένες αποστολές χοιρινού και σόγιας από τις ΗΠΑ, σε ένα ενθαρρυντικό σημάδι για την πορεία των συνομιλιών. Η άρση των δασμών γίνεται με βάση σχετικά αιτήματα μεμονωμένων εταιρειών για τα συγκεκριμένα προϊόντα, διευκρίνισε το υπουργείο χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Παρ’ όλα αυτά η απόφαση της Νάνσι Πελόζι να κηρύξει την έναρξη των επίσημων διαδικασιών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Τραμπ, δεν φαίνεται είχε ιδιαίτερο βάρος όσο αφορά τις κινήσεις των επενδυτών. Την παραπομπή ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος “παραβίασε την ίδια την καρδιά του Συντάγματος”.

Από τα θετικότατα στοιχεία για την αγορά Εργασίας των ΗΠΑ, επωφελήθηκαν οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού τομέα, καθώς ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της SPDR Financial Select Sector ETF, της Bank of America, της Citigroup αλλά και της J.P. Morgan.

Επίσης κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των Chevron (+1,45%) και Exxon Mobil (+1,59%), μετά τις ανακοινώσεις του OPEC για τις περικοπές ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου.

Τα μεγαλύτερα κέρδη του Dow σημείωσε η μετοχή της 3Μ, 4,32%, μετά την ανακοίνωση πως η φαρμακευτική της επιχείρηση πωλείται.

Επίσης κέρδη 1,93% σημείωσε η μετοχή της Apple που έκλεισε σε νέο υψηλόπάνω από την ανώτερη τιμή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ