Κατά κύματα οι ασθενείς στις ΜΕΘ από τον κοροναϊό – Λυγίζουν τα νοσοκομεία

0
75

[ad_1]

Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας το τελευταίο διάστημα, κάτι που αποτυπώνεται και στα 416 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης.

Μετά τους αυξημένους σημερινούς αριθμούς, «καμπάνα» για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας χτυπά και η 16η έκθεση προόδου του Εθνικού Παρατηρητηρίου κοροναϊού, η οποία αφορά το διάστημα 17 έως 23 Σεπτεμβρίου.

Όπως σημειώνεται, η τελευταία εβδομάδα εμφανίζει συνεχιζόμενη επιδείνωση, με αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων, του αριθμού των διασωληνωμένων και του ημερήσιου αριθμού θανάτων.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των ημερησίων κρουσμάτων διαμορφώνεται σε 7ήμερη κυλιόμενη βάση στα 324 κρούσματα από 281 στην προηγούμενη έκθεση, με το 50%-60% των νέων κρουσμάτων να καταγράφεται στην Αττική. Επισημαίνεται ότι για δεύτερη συνεχή εβδομάδα οι νέες ημερήσιες διαγνώσεις  παραμένουν πανελλαδικά σε επίπεδο άνω των 300 ατόμων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν παγκοσμίως σχεδόν δύο εκατομμύρια νέα κρούσματα, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 6% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, και αποτελούν τον μεγαλύτερο εβδομαδιαίο αριθμό κρουσμάτων…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ