Κέρδη στην εβδομάδα 2% για Dow, S&P και 3,45% για Nasdaq

0
86

Μετά το πενθήμερο ανοδικό σερί οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν πτωτικά την Παρασκευή εξαιτίας του shutdown αλλά και εν μέσω ανησυχιών για την οικονομική επιβράδυνση της Κίνας.

Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,02% στις 23.995,95 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,04% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq επίσης υποχώρησε κατά 0,21%. Στην εβδομάδα ωστόσο ο Dow και ο S&P ενισχύθηκαν κατά 2% ενώ και ο Nasdaq σημείωσε άλμα 3,45%.

To shutdown συνεχίζεται στις ΗΠΑ για 21η ημέρα την ίδια ώρα που εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να διαρκέσει περισσότερο καιρό. Υπενθυμίζεται πως χτες o Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει φέτος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός λόγω του shutdown. Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι δεν θα κηρύξει προς το παρόν εθνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τον τερματισμό της μερικής αναστολής του ομοσπονδιακού κράτους τονίζοντας ότι προτιμά να δει το Κογκρέσο να δρα.

“Θέλουμε το Κογκρέσο να κάνει τη δουλειά του”, είπε ο Τραμπ σε μια εκδήλωση για την ασφάλεια των συνόρων στο Λευκό Οίκο, προσθέτοντας ότι οι Δημοκρατικοί βουλευτές “πρέπει να επιστρέψουν και να ψηφίσουν”.

Το επενδυτικό κοινό εξακολουθεί να παρακολουθεί την πορεία της κινεζικής οικονομίας με την Karen Holthouse της Goldman Sachs, να εκτιμά πως η Starbucks θα είναι η επόμενη εταιρεία που θα παρουσιάσει επιβράδυνση στην Κίνα μετά την Apple.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 0,1% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, ενισχύθηκε 0,2%. Και οι δύο μετρήσεις επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,9% που αποτελεί τη χαμηλότερη ετήσια μεταβολή από τον Αύγουστο 2017. Οι δομικές τιμές σημείωσαν άνοδο 2,2%.

πηγή http://www.capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ