Κέρδη άνω των 200 μονάδων για τον Dow Jones με οδηγό την Apple

0
157

Κέρδη κατέγραψαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από το άλμα του τεχνολογικού κλάδου.

Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,1% στις 2.855,62 μονάδες, ο Dow Jones κέρδισε 216,84 μονάδες και έκλεισε με άνοδο 0,84% στις 25.962,51 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,42% στις 7.838,96 μονάδες.

Οι δείκτες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με ήπια άνοδο, μετά το σήμα που έδωσε η Fed την Τετάρτη για μηδενικές αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική κεντρική τράπεζα κράτησε τα αμερικανικά επιτόκια στο εύρος του 2,25% με 2,5%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ έδειξε ότι σχεδιάζει να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της για το υπόλοιπο του 2019 έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για δύο αυξήσεις φέτος. Σημειώνεται ότι η Fed αύξησε πέρυσι το βασικό της επιτόκιο τέσσερις φορές, κατά 25 μονάδες βάσης την κάθε φορά.

Στις δηλώσεις του μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής ο πρόεδρος της Fed Ζερόμ Πάουελ σημείωσε ότι η οικονομία “είναι σε καλό σημείο” αν και αναγνώρισε τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορίου, το αρμόδιο υπουργείο της Κίνας επιβεβαίωσε ότι ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν θα επισκεφθούν την Κίνα την επόμενη εβδομάδα.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple ενισχύθηκε 4,2%, μετά την αναβάθμισή της από τη Needham.

Και η τεχνολογική Micron είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα 9,6%, μετά την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στα μάκρο της ημέρας, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 9.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου, στις 221.000. Οι αναλυτές περίμεναν οι αιτήσεις να αυξηθούν στις 225.000, σύμφωνα με δημοσκόπηση του MarketWatch.

Την ίδια στιγμή, ο μεταποιητικός δείκτης Philadelphia Fed ανέκαμψε στις 13,7 μονάδες τον Μάρτιο από -4,1 τον προηγούμενο μήνα, που αποτελούσε χαμηλό σχεδόν τριών ετών. Μετρήσεις πάνω από το μηδέν δείχνουν ότι οι συνθήκες βελτιώνονται. Σε δημοσκόπηση του MarketWatch οι αναλυτές τοποθετούσαν τον δείκτη στις 3 μονάδες.

Τέλος, αύξηση 0,2% σημείωσε το Φεβρουάριο ο πρόδρομος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας (Leading Economic Index) του Conference Board. Ο δείκτης είχε παραμείνει αμετάβλητος τον Ιανουάριο, ενώ είχε υποχωρήσει κατά 0,1% τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε το Conference Board.

“Η βελτίωση του Φεβρουαρίου οδηγήθηκε από τις επεκτατικές χρηματοοικονομικές συνθήκες και την ανάκαμψη των τιμών των μετοχών, οι οποίες υπεραντιστάθμισαν την αδυναμία στα στοιχεία από την αγορά εργασίας”, ανέφερε ο Ataman Ozyildirim, διευθυντής οικονομικής έρευνας στο Conference Board.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ