Κάνουν δημοψήφισμα στη Χίο για να μην πάνε τα προσφυγόπουλα σχολείο

0
60

[ad_1]

Προληπτικό… δημοψήφισμα κάνουν οι γονείς μαθητών στη Χίο προκειμένου να μην πάνε τα προσφυγόπουλα σε σχολεία της περιοχής. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων στο νησί.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, έδωσε στους μαθητές ερωτηματολόγιο, για να το απαντήσουν οι γονείς τους σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης παιδιών προσφύγων στα σχολεία του νησιού.

Ο σύλλογος δασκάλων του σχολείου αντέδρασε, σταμάτησε τη διανομή που είχε γίνει σε μερικά τμήματα και δεν επέτρεψε στους μαθητές να παραδώσουν τα έγγραφα στους γονείς τους.

Πηγή εικόνας astraparis

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η όποια διαδικασία θα έπρεπε να γίνει εκτός σχολείου, σε γενική συνέλευση του φορέα τους.

Η ενέργεια του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου προκάλεσε αναβρασμό στην κοινότητα του νησιού, καθώς πολλοί την χαρακτήρισαν απαράδεκτη και ρατσιστική. Επιπλέον, έκαναν λόγο για παραπλανητικό τρόπο που τίθενται τα ερωτήματα, με στόχο να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο του “δημοψηφίσματος”, είναι “αναμφισβήτητο δικαίωμα όλων…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ