Ι.Σ.Ηρακλείου. Γενικός κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR)

0
74

[ad_1]

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε, από αύριο τίθεται σε εφαρμογή ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων. Κρίναμε σκόπιμο να σας αποστείλουμε ένα συνοπτικό οδηγό των ελάχιστων υποχρεώσεων που απαιτούνται από τον γιατρό για την εφαρμογή του.  Με τον ΓΚΠΔ ενισχύονται σημαντικά τα δικαιώματα των ασθενών σχετικά με τα προσωπικά τους δεδομένα και φυσικά αυξάνονται  οι υποχρεώσεις μας  ως υπεύθυνοι επεξεργασίας αυτών.  Επιγραμματικά στο πλαίσιο της ομαλής προσαρμογής μας στον κανονισμό, στην καθημερινότητα των ιατρείων, πρέπει να γνωρίζεται:

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ:

Οι ασθενείς αποκτούν δικαίωμα στην ενημέρωση, στην πρόσβαση, στην  διόρθωση, στον περιορισμό, στην  εναντίωση της επεξεργασίας, στη λήθη και στη φορητότητα των δεδομένων τους. Στο αίτημα του ασθενούς για οποιαδήποτε από τα παραπάνω, ο γιατρός, οφείλει να απαντήσει εντός 30 ημερών, είτε θετικά, είτε αρνητικά (αιτιολογημένα), δίδοντας εξηγήσεις για τους λόγους της καθυστέρησης.

 

  1. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΡΕΙ ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ:             Σύμφωνα με το άρθρο 30 ο υπεύθυνος επεξεργασίας, ο γιατρός δηλαδή, πρέπει να τηρεί ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ.  Σκοπός της τήρησης του είναι να έχουμε τη δυνατότητα να…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ