Θυρανοίξια στο νέο Τεκτονικό Μέγαρο στην Κηφισιά της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος

0
530

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Κηφισιά τα θυρανοίξια του νέου Τεκτονικού Μεγάρου Κηφισιάς, ενός κτιρίου κόσμημα για τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook σελίδας που ενημερώνει για το Τεκτονικό Μέγαρο Κηφισιάς, «χθες Σαββάτο 22 Σεπτεμβρίου 2018 ολοκληρώθηκε και τελετουργικά το Τεκτονικό Μέγαρο Κηφισιάς, με μία εξαιρετική τεκτονική τελετή στην οποία πρωτοστάτησε ο Μεγάλος Διδάσκαλος, συνοδευόμενος από ολόκληρο το Συμβούλιο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.

»Πλέον το κτίριο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους αδελφούς μας των βορείων προαστίων προκειμένου να εργασθούν αδιαλείπτως υπέρ της ηθικής και πνευματικής ανορθώσεως ολόκληρης της ανθρωπότητας, δια της ειρηνικής και βαθμιαίας ανυψώσεως του ατόμου».

Το νέο Τεκτονικό Μέγαρο Κηφισιάς ανήκει στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (Αχαρνών), που ιδρύθηκε το 1811, με έμβλημα τον Φοίνικα, του ίδιου εμβλήματος που έφερε και στα πολεμικά του λάβαρα ο ελευθεροτεκτονικός «Ιερός Λόχος» υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδας είναι η κανονική ελευθεροτεκτονική δύναμη στη χώρα μας, μέλη της οποίας υπήρξαν σπουδαίοι πατριώτες και κοινωνικοί μεταρρυθμιστές και αγωνιστές της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.

πηγή www.tribune.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ