Ηράκλειο: Ομολόγησαν ότι έβαλαν φωτιά με μία μολότοφ!

0
114

Δύο άτομα, ένας 37χρονος από το Ηράκλειο και ένας 16χρονος από χωριό της Μεσαράς, συνελήφθησαν αργά χθες το απόγευμα, ως υπαίτιοι για τη φωτιά που ξέσπασε σε αγροτική περιοχή των Αρχανών και προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροβεστικής Υπηρεσίας.

Οι δύο άνδρες ομολόγησαν ότι σκοπίμως έβαλαν φωτιά στην περιοχή, με μία μολότοφ την οποία πέταξαν στα ξερά χόρτα!

Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο ωστόσο συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα, στην περιοχή της Αμμουδάρας Μαλεβιζίου, μετά από συνεργασία του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ο 37χρονος και ο 16χρονος οδηγούνται σήμερα στο αυτόφωρο με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Την Κυριακή 4/8/2019, κατά τις μεσημβρινές ώρες, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση, πλησίον κατοικημένης περιοχής, στην περιοχή του Γιούχτα του δήμου Αρχανών Αστερουσίων.
Κατά την προανάκριση που ακολούθησε από το αρμόδιο Ανακριτικό Γραφείο της ΔΙ.Π.Υ.Ν Ηρακλείου και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., μετά από άμεση συλλογή πληροφοριών και συντονισμένες προσπάθειες, διαπιστώθηκε ύποπτο όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο (2) ημεδαποί από τον νομό Ηρακλείου, ηλικίας δεκαέξι (16) και τριάντα επτά (37) ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου και ομολόγησαν ότι προκάλεσαν την έναρξη πυρκαγιάς στην εν λόγω περιοχή, με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό.
Με εντολή της κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Ηρακλείου, κρατήθηκαν και σήμερα θα οδηγηθούν με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, στη δικαιοσύνη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ