Δυνατή ανοδική αντίδραση στη Wall Street

0
149

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones να βρίσκει την πολυπόθητη ανοδική αντίδραση μετά την κατρακύλα της Δευτέρας κατά 453 μονάδες.

Αν και η εξάπλωση του κοροναϊού στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς, με πάνω από 4.500 ανθρώπους να έχουν προσβληθεί και τουλάχιστον 106 να έχουν χάσει τη ζωή τους, οι επενδυτές εκτίμησαν σήμερα ότι η χθεσινή βουτιά των δεικτών ενδεχομένως να ήταν υπερβολική.

Παράλληλα, η επενδυτική ψυχολογία άντλησε ώθηση από την -ικανοποιητική έως σήμερα- πορεία των εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα και τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν γνωστοποιήσει μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα τους, το 67% έχει ανακοινώσει καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 187,05 μονάδες (0,66%) και έκλεισε στις 28.722,85 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq πρόσθεσε 130,37 μονάδες (1,43%) στις 9.269,68 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 32,61 μονάδες (1,01%) στις 3.276,24 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 24 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και έξι με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Apple στα 317,69 δολ. με άνοδο 8,74 δολ. ή 2,83% και ακολούθησαν η Intel με άνοδο 2,47% στα 67,31 δολ. και η Microsoft με κέρδη 1,96% στα 165,46 δολ.

Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα είναι η 3M (-5,72%), η Pfizer (-5,03%) και η Coca-Cola (-0,82%).

Από το “μέτωπο” των εταιρικών αποτελεσμάτων ο κολοσσός των καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων 3M – εταιρεία του δείκτη Dow Jones – ανακοίνωσε σήμερα χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη για το δ΄ τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες. Η εταιρεία ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 1.500 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της.

Από την πλευρά της, η United Technologies, η οποία επίσης διαπραγματεύεται στον Dow Jones, ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της Xerox Holdings, ενώ στο αντίποδα, τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 2,4% τον Δεκέμβριο, κυρίως λόγω των αγορών στρατιωτικού υλικού. Χωρίς να περιλαμβάνονται οι στρατιωτικές δαπάνες, οι παραγγελίες υποχώρησαν 2,5%. Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά σε ακόμα μεγαλύτερη πτώση 3,1%.

Παράλληλα, το Conference Board ανακοίνωσε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε περαιτέρω τον Ιανουάριο, μετά την ήπια άνοδο του Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, ο δείκτης σκαρφάλωσε σε υψηλό πέντε μηνών στις 131,6 μονάδες από το ανοδικά αναθεωρημένο μέγεθος των 128,2 μονάδων τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε το Conference Board.

Τέλος, τα στοιχεία της έρευνας S&P Case-Shiller για την αμερικανική στεγαστική αγορά έδειξαν αύξηση των τιμών κατά 3,5% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ