Διστακτικότητα στη Wall Street ενόψει ενός νέου μπαράζ αποτελεσμάτων

0
113

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό Nasdaq να ξεχωρίζει, καθώς οι επενδυτές περιμένουν έναν καταιγισμό εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες αλλά και τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve στο τέλος του μήνα.

Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη σήμερα εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι κολοσσοί Facebook, Alphabet (μητρική της Google) και Amazon θα ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα.

Συνολικά 144 εταιρείες του S&P 500 και περίπου το ένα τρίτο των εταιρειών του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones θα ανακοινώσουν μέχρι την Παρασκευή τα οικονομικά τους μεγέθη για το τελευταίο τρίμηνο. Σημειώνεται ότι στα μέχρι στιγμής ανακοινωθέντα αποτελέσματα, το 79% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει στοιχεία που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια της κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της στις 30-31 Ιουλίου.

Δείκτες- Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 17,70 μονάδες (0,07%) στις 27.171,90 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 8,42 μονάδες (0,28%) στις 2.985,03 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq πρόσθεσε 57,65 μονάδες (0,71%) στις 8.204,14 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 17 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Apple με κέρδη 2,29% στα 207,22 δολ. και ακολούθησαν η Intel στα 51,35 δολ. με άνοδο 2,15% και η Microsoft στα 138,43 δολ. με άνοδο 1,32%.

Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Verizon Communications (-1,93%), η Johnson & Johnson (-1,28%) και η Dow (-1,24%).

O τίτλος της εταιρείας παροχής υπηρεσιών στον κλάδο της ενέργειας Halliburton Co. σημείωσε άλμα άνω του 9% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του β΄ τριμήνου τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών θα συγκεντρώσουν και οι δηλώσεις των διοικήσεων των εισηγμένων για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας εν μέσω της παρατεταμένης εμπορικής διένεξης των ΗΠΑ με την Κίνα η οποία δεν φαίνεται να επιλύεται σύντομα.

Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο καθώς η Βρετανία εξετάζει το πώς θα απαντήσει στη δέσμευση από πλευράς Ιράν ενός βρετανικού τάνκερ την Παρασκευή. Η όξυνση της έντασης στην περιοχή οδήγησε σε ανοδικό έδαφος τις τιμές του πετρελαίου σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ