Διπλωματικό μπρα ντε φερ Αθήνας – Αγκυρας: Κυρώσεις ζητά από την ΕΕ η Ελλάδα

0
54

[ad_1]

Να σηκώσει τους τόνους απέναντι στην Τουρκία, χωρίς πάντως να ξεφεύγει από τη στάση που έχει διατηρήσει όλο το τελευταίο διάστημα, επιχείρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αφήνοντας έμμεσα αιχμές για τη στάση των εταίρων οι οποίοι έχουν αναλωθεί σε λόγια και όχι σε πράξεις απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την παραβατική συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο, πιέζοντας να τεθεί το ζήτημα στη Σύνοδο του Ιουλίου. Προφανώς, κανείς δεν περιμένει οι Βρυξέλλες να αλλάξουν στάση απέναντι στη γείτονα από τη μια στιγμή στην άλλη, ωστόσο είναι πλέον εμφανές πως η ελληνική στάση έχει αλλάξει επίπεδο, εντείνοντας τις πιέσεις και τις διπλωματικές κινήσεις.

Τους τόνους ανέβασε, δε, και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία. Ο κ. Φλώρος υπογράμμισε σε όλους τους τόνους την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να ανταποκριθούν σε όλες τις προκλήσεις, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής αντίδρασης από την χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα με διαρκείς…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ