Δεύτερη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

0
78

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι δείκτες στη Wall Street για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση δεχόμενοι πιέσεις κυρίως από τις τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές.

Συγκεκριμένα ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,17% στις 26.004,83 μονάδες, o S&P 500 επίσης σημείωσε πτώση κατά 0,21% στις 2.879,91 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχασε 0,38% στις 7.792,72 μονάδες.

Βαρίδι για τις τεχνολογικές μετοχές στάθηκαν οι εταιρείες κατασκευής chip. Συγκεκριμένα η μετοχή της VanEck Vectors Semiconcuctor ETF (SMH) υποχώρησε κατά 2,2% και της Lam Research κατά 5,3%.

Η μετοχή της Facebook επίσης κινήθηκε πτωτικά κατά 1,7% μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε πως υπάρχουν emails που δείχνουν πως ο Mark Zuckerberg γνώρισε για τις απόρρητες πρακτικές της εταιρείας.

Οι τραπεζικές μετοχές επίσης σημείωσαν πτώση. Συγκεκριμένα η Citigroup υποχώρησε κατά 1,6%, η J.P. Morgan κατά 1,3% και η Bank of America κατά 1%. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κατέγραψε πτώση κατά 2,12%.

Παρά τη σημερινή πτώση οι περισσότεροι δείκτες έχουν ενισχυθεί κατά 4% αυτό τον μήνα ανακάμπτοντας από το sell off του Μαΐου καθώς μειώθηκαν οι ανησυχίες γύρω από την εμπορική σχέση ΗΠΑ – Μεξικού.

Οι επενδυτές ωστόσο εξακολουθούν να εστιάζουν στην εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι αυτός είναι που εμποδίζει την εμπορική συμφωνία με την Κίνα και δεν πρόκειται να υποχωρήσει μέχρι το Πεκίνο να επιστρέψει στους όρους που είχαν συμφωνηθεί νωρίτερα φέτος.

“Εγώ εμποδίζω αυτή την περίοδο την συμφωνία”, δήλωσε ο Τραμπ από το Λευκό Οίκο λίγο πριν την αναχώρηση του για την Αϊόβα. “Και θα καταλήξουμε σε μια σπουδαία συμφωνία με την Κίνα ή δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία”, πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε μόλις 0,1% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα. Αυτή ήταν η μικρότερη άνοδος από τον Ιανουάριο. Σε ετήσια βάση η άνοδος των τιμών επιβράδυνε στο 1,8% από 2% τον προηγούμενο μήνα. Οι δομικές τιμές, που δεν περιλαμβάνουν τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκαν επίσης 0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια άνοδος επιβράδυνε στο 2% από 2,1%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ