Δήλωση του Παναγιώτη Κανακάκη για το προσφυγικό

0
160

Με αφορμή το θέμα που τέθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για την πιθανή φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην πόλη μας, έχω να δηλώσω τα εξής.

Η Ελλάδα της βαθιάς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, ήρθε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς προσφυγικές ροές, τις οποίες αντιμετώπισε, στο μέτρο των δυνατοτήτων που διαθέταμε.

Ο Ελληνικός λαός, ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών, έδωσε μαθήματα αλληλεγγύης σε όλη την ανθρωπότητα.

Παρά το γεγονός ότι οι προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί, μετά την συμφωνία ευρωπαϊκής ένωσης– Τουρκίας, το πρόβλημα παραμένει μεγάλο, αφού πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν δείξει την απροθυμία, έως και την άρνηση τους, να δεχτούν τον αριθμό των προσφύγων που τους αναλογεί.

Μας έχουν υποχρεώσει να συντηρούμε μεγάλες δομές φιλοξενίας στα νησιά, με τα γνωστά προβλήματα.

Έχουμε όλοι μας την υποχρέωση, στο μέτρο του δυνατού και σε αυτό που μας αναλογεί, να ανταποκριθούμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά και να βοηθήσουμε με την δημιουργία μικρών και λειτουργικών δομών, που θα διασφαλίζουν τα απαραίτητα για αξιοπρεπή διαβίωση.

Καλώ την δημοτική αρχή, τον Δήμαρχο, τις δημοτικές παρατάξεις και τους φορείς της πόλης, να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια ρατσισμού και ξενοφοβίας πάει να δημιουργηθεί από σκοτεινούς κύκλους και να δείξουμε ωριμότητα, εκφράζοντας και στην πράξη, την αλληλεγγύη  που  έδειξαν οι πολίτες της Κηφισιάς τα προηγούμενα χρόνια.

Παναγιώτης Κανακάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ