“Βαρίδι” για τον Dow Jones η μετοχή της 3Μ

0
90

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι δείκτες στη Wall Street με την μετοχή της 3Μ να σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 30 ετών.

Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 0,51% ή 134 μονάδων στις 26.462,08 μονάδες, o S&P 500 υποχώρησε κατά 0,03% ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,21%.

“Βαρίδι” για τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones ήταν η μετοχή της 3M η οποία κατέγραψε πτώση 13,04% αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Οκτωβρίου του 1987, από την ημέρα που είναι επίσης γνωστή ως “Μαύρη Δευτέρα”. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί καθοδικά τις τις προβλέψεις του για το 2019, ενώ θα προχωρήσει και σε περικοπές περίπου 2.000 θέσεων εργασίας. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του α’  τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 2,23 δολ. από 2,50 δολ. ένα χρόνο νωρίτερα, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 2,49 δολ., ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν 5% στα 7,86 δισ. δολ.

Καλύτερα κινήθηκαν οι υπόλοιποι δείκτες κυρίως επειδή επηρεάστηκαν από την απόδοση των μετοχών της Microsoft και Facebook.

μετοχή της Microsoft σήμερα κινήθηκε ανοδικά κατά 3,31% μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Συγκεκριμένα τα συνολικά έσοδα  Microsoft ενισχύθηκαν κατά 14% στα 30,57 δισ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο χρήσης έως τις 31 Μαρτίου, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για 29,84 δισ. δολάρια.

H μετοχή της Facebook ενισχύθηκε κατά 5,85% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε υψηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα στο τρίμηνο χάρη στο Instagram αλλά και στην ενίσχυση της διαφημιστικής δαπάνης εταιρειών. Παράλληλα, ωστόσο, προειδοποίησε ότι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ζημιές έως 5 δισ. δολαρίων εξαιτίας της αμερικανικής έρευνας για την προστασία δεδομένων.

Στις τραπεζικές εξελίξεις, διεκόπησαν οι συνομιλίες μεταξύ της Deutsche Bank και της Commerzbank, για το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους, όπως ανακοίνωσαν οι τράπεζες, επιβεβαιώνοντας προηγούμενα δημοσιεύματα ότι οι συζητήσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο. Με την απόφασή τους αυτή οι δύο τράπεζες απογοήτευσαν τις βλέψεις της γερμανικής κυβέρνησης να ενισχύσει και τις δύο τράπεζες και να δημιουργήσει μια τραπεζική υπερδύναμη.

Στα μάκρο της ημέρας, άλμα σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Μάρτιο ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ αντίθετα τα στοιχεία από την αγορά εργασίας απογοήτευσαν. Ειδικότερα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν 2,7% τον Μάρτιο από τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 258,52 δισ. δολ. όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 0,8%. Παράλληλα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 37.000 στο υψηλό 2,5 μηνών των 230.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Απριλίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τις τοποθετούσαν στις 201.000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ