Από την Oil One η έντονη δυσοσμία που «έπνιξε» το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας

0
46

[ad_1]

Τις εγκαταστάσεις της εταιρείας πετρελαιοειδών Oil One, συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, «δείχνει» η φορά των ανέμων σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουνίου, οπότε και καταγράφηκε η έντονη δυσοσμία στην περιοχή της Δραπετσώνας.

Μια δυσοσμία που ανάγκασε επί της ουσίας τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας να κλειστούν στις αίθουσές τους και να μην μπορούν να βγουν για διάλειμμα και γυμναστική.

Σήμερα οι άνεμοι στην περιοχή ήταν δυτικοί – νοτιοδυτικοί στις 12 το μεσημέρι, όταν και κλήθηκαν στο Σχολείο οι αρμόδιοι αλλά και η Αστυνομία για να καταγράψουν το περιστατικό έντονης δυσοσμίας.

Σταθμός του Δημόκριτου, όπως είχε αποκαλύψει το Mega, που είχε τοποθετηθεί στην ταράτσα είχε καταγράψει ότι την ίδια φορά είχαν οι άνεμοι και όταν υπήρχαν ρύποι καρκινογόνου βενζολίου με οσμή. Στην ίδια ευθεία με την φορά των ανέμων όταν σημειώνονταν τα επεισόδια δυσοσμίας, βρίσκεται η εταιρεία Oil One που επεξεργάζεται πετρελαιοειδή απόβλητα, τα οποία συνδέονται με χημικές ενώσεις που εντόπισε η έρευνα του Δημόκριτου.

Καθίσταται πλέον σαφές ότι το σχολείο όπου βρίσκονται εκατοντάδες παιδιά, είναι εντός του… πεδίου περιβαλλοντικής ρύπανσης και μάλιστα με επικίνδυνες καρκινογόνες…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ