Ανοίγουν οι πόρτες ιστορικών αρχοντικών της Κηφισιάς

0
39

[ad_1]

Για δεύτερη φορά ο δήμος Κηφισιάς δίνει την ευκαιρία σε πολίτες να δουν από μέσα ιστορικά αρχοντικά της περιοχής, να ακούσουν την ιστορία τους και να μάθουν για την ποικιλία των αρχιτεκτονικών ρυθμών και επιρροών.

Η εκδήλωση «Ξαναζούν τα αρχοντικά της Κηφισιάς», είναι ουσιαστικά ένας περίπατος στους δρόμους της Κηφισιάς, όχι όμως συνηθισμένος, αφού αποτελεί μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες τις περίοπτες βίλες αλλά και δρόμους της πόλης με ιδιαίτερη προσωπικότητα μέσα από την ανάλυση των οδωνυμίων που θα γίνει. Παράλληλα, αποτελεί ευκαιρία για ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία.

Οι περιπατητές, για παράδειγμα, θα ακούσουν την ιστορία του Ραγκαβή, επιφανούς Φαναριώτη, της ομώνυμης οδού, αλλά θα περπατήσουν και στην οδό Κοκκινάκη, το όνομα της οποίας τιμά την μνήμη του ακάματου κηπουρού Κοκκινάκη της ολάνθιστης Κηφισιάς.

Ο περίπατος στα αρχοντικά θα ξεκινήσει, αύριο (Κυριακή) στις 10.45 το πρωί από την οδό Δηλιγιάννη. Τα παραδοσιακά μόνιππα της Κηφισιάς θα υποδεχθούν τους περιηγητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο. Ο περίπατος θα συνεχιστεί στις οδούς Στροφυλίου, Ραγκαβή και Τατοΐου. Οι συμμετέχοντες, στην πορεία της διαδρομής, θα πληροφορηθούν για…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ