Αγγλία : Τριπλάσιος ο κίνδυνος θανάτου από κοροναϊό για τους μαύρους άνδρες

0
53

[ad_1]

Στην Αγγλία και την Ουαλία, οι μαύροι άνδρες είναι τρεις φορές πιο πιθανό να χάσουν τη ζωή τους από κοροναϊό σε σχέση με τους λευκούς, όπως ανακάλυψε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας.

Η έρευνα, η οποία εξέτασε τους θανάτους στα νοσοκομεία και στην κοινότητα στο διάστημα μεταξύ 2 Μαρτίου και 15 Μαΐου, ανακάλυψε ότι οι μαύροι άνδρες είχαν τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας από την ασθένεια. Μεταξύ των μαύρων ανδρών κάθε ηλικίας, ο δείκτης θνητότητας κινούνταν στους 256 θανάτους ανά 100,000 άτομα. Συγκριτικά, η αντίστοιχη αναλογία για τους λευκούς ήταν 87 νεκροί ανά 100,000 άτομα.

Τεράστιες αποκλίσεις

Στη σύγκριση των θανάτων των νεότερων ανδρών, ηλικίας μεταξύ 9 και 64 ετών, η απόκλιση ήταν ακόμη πιο έντονη, με τους μαύρους άνδρες να κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους πάνω από τέσσερις φορές περισσότερο σε σχέση με τους λευκούς συνομήλικούς τους.

Όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους και επιπλέον στοιχεία, όπως η πυκνότητα του πληθυσμού, οι κοινωνικο-δημογραφικοί παράγοντες και η περιοχή κατοικίας, ανακάλυψαν ότι και πάλι οι μαύροι άνδρες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από τον ιό σε σχέση με τους λευκούς, ενώ για τις μαύρες γυναίκες ο κίνδυνος ήταν 1,4 φορές υψηλότερος.

Μια…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ