Έπαινος Κρούγκμαν στην Ελλάδα : Συνέτριψε την καμπύλη του κοροναϊού

0
86

[ad_1]

Ο γνωστός και για τις επικρίσεις του προς την Ελλάδα, οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, αυτή τη φορά επαινεί τη χώρα μας για τη «συντριβή» της καμπύλης του κοροναϊού, σε άρθρο του στη στήλη του, στους New York Times, με τίτλο : «Πώς να δημιουργήσετε μια πανδημική ύφεση».

Στο πλαίσιο της επίθεσής του στην τακτική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο έναντι της πανδημίας του κορονοϊού, ο Κρούγκμαν αποδίδει τα εύσημα – μεταξύ άλλων χωρών – και στην Ελλάδα.

«Το να συντρίψει κανείς την καμπύλη δεν είναι εύκολο, ωστόσο είναι κάτι απόλυτα εφικτό. Στην πραγματικότητα, πολλές άλλες χώρες, από τη Νότια Κορέα έως και Νέα Ζηλανδία και, το πιστεύετε ή όχι, την Ελλάδα, το έχουν ήδη κάνει», τονίζει ο Κρούγκμαν.

Δυστυχώς, όπως τονίζει ο Αμερικανός οικονομολόγος, η κυβέρνηση Τραμπ και οι πολιτικοί συμμαχοί της «κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν μια νέα Μεγάλη Ύφεση τύπου 1929 πιο πιθανή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, σημειώνει ο Κρούγκμαν, το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, που επισήμως κινείται στο 14,7%, πιθανόν να την υποτιμά έως και κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες, με το πραγματικό ποσοστό να…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ