Άνοιξε το taxisnet

0
200

Σε λειτουργία τέθηκε από χθες το απόγευμα η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η εφαρμογή λειτουργεί στο σύστημα TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.aade.gr/polites/eisodima/dilosi-forologias-eisodimatos-fp-e1-e2-e3.

Οι βασικότερες αλλαγές στο φετινό έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και στους κανόνες υπολογισμού των φόρων για τα εισοδήματα του 2019 είναι πέντε (έξι), όπως αποκαλύπτει η εκδοθείσα πρόσφατα απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή, με την οποία καθορίστηκαν ο τύπος και το περιεχόμενο των εντύπων των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Από την τελική μορφή του Ε1 προκύπτει, συγκεκριμένα, ότι:

Προθεσμίες

Το άνοιγμα της εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή των φετινών δηλώσεων εξυπηρετεί όσους δικαιούνται επιστροφών φόρου, καθώς μπορούν πλέον να υποβάλουν τις δηλώσεις τους άμεσα, ώστε να λάβουν τα ποσά που τους οφείλονται από το Δημόσιο το συντομότερο δυνατό. Για όσους κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους, οι προθεσμίες υποβολής και καταβολής των φόρων θα παραταθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η προθεσμία υποβολής λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου, όμως λόγω των προβλημάτων του κορονοϊού η κυβέρνηση αναμένεται να την παρατείνει τουλάχιστον κατά 2-3 μήνες. Επιπλέον, θα παρατείνει κατά 2-3 μήνες και τις προθεσμίες καταβολής των φόρων με δυνατότητα εξόφλησης των ποσών σε πολλές μηνιαίες δόσεις, αντί των τριών διμηνιαίων που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ