3 Υγιεινές, εύκολες και γρήγορες συνταγές με Φράουλες που θα κάνουν την άνοιξη σας πιο νόστιμη!
Ένα εποχιακό φρούτο που μικροί και μεγάλοι λατρεύουν αλλά έχει παράλληλα υψηλή διατροφική αξία και αντιοξειδωτική δράση. Μόνο 5-8 μεγάλες φράουλες να σκεφτεί κανείς προσδίδουν περισσότερη βιταμίνη C από την συνιστώμενη ημερήσια δόση! Τώρα που μας έπιασε για τα καλά η άνοιξη δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το εντάξουμε το αγαπημένο αυτό φρούτο στην καθημερινή μας διατροφή. Βρήκαμε και διαλέξαμε για σας 3 πεντανόστιμες αλλά και γρήγορες συνταγές που θα σας ξετρελάνουν! Εύκολες όχι μόνο από έμπειρα χέρια αλλά και από αυτά ενός εργένη ή μπαμπά που θέλει να δοκιμάσει κάτι που θα τους καταπλήξει όλους.
Παγωτό φράουλα με γιαούρτι
Ένα πεντανόστιμο παγωτό φράουλας που γίνεται μέσα σε 5 λεπτά! Γλυκαίνει και δροσίζει υγιεινά μικρούς και μεγάλους!
Υλικά:
4 κούπες καθαρισμένες κατεψυγμένες φράουλες
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ δουλεύουμε όλα μαζί τα υλικά μας για 5 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το παγωτό μας. Σερβίρουμε αμέσως ή το βάζουμε σε σακούλα κατάψυξης ή δοχείο και το φυλάσσουμε μέχρι και για ένα μήνα. Επειδή αποκτά φανατικούς οπαδούς, μην παραλείψετε να φτιάξετε διπλή δόση ώστε να τους ικανοποιήσετε όλους!
Σαλάτα με φράουλες και φέτα
Εύκολη σαλάτα με υπέροχη γλυκόξινη γεύση!
Υλικά:
φρέσκο μαρούλι
μαρούλι κατσαρό
1/2 κιλό φράουλες κομμένες στα δύο ή στα τέσσερα
150-200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιά της σούπας κουκουνάρια
Σως:
μισή σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
2 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
3 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Σε μία πιατέλα βάζετε τα κομμένα μαρούλια, τις φράουλες, το τυρί, τα καρύδια και τα κουκουνάρια.
- Ανακατεύετε καλά τα υλικά της σως και την ρίχνετε πάνω στη σαλάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Από τα μαρούλια κόβετε σε κομμάτια όση ποσότητα χρειάζεται για την πιατέλα σας. Τα εσωτερικά φύλλα του μαρουλιού είναι πάντα πιο φρέσκα και τραγανά. Επίσης από το κατσαρό μπορείτε να βάλετε μόνο το εξωτερικό μαλακό μέρος των φύλλων.
Αν σας αρέσουν οι σαλάτες με περισσότερη σως διπλασιάστε τη ποσότητα.
Σολομός με σως Φράουλας και Βασιλικού
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά.
6 μερίδες
Υλικά:
6 φιλέτα σολομού
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο
αλάτι 1/4 κουταλάκι του γλυκού
1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σως:
1-1 / 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένες φρέσκες φράουλες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αλείβουμε τα φιλέτα με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Μετά προσθέστε τα φιλέτα, με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω, σε παρτίδες αν είναι απαραίτητο και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι τα φιλέτα ακριβώς να ξεφλουδίζουν εύκολα με ένα πιρούνι.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τις φράουλες με το βασιλικό, το μέλι και το πιπέρι. Σερβίρουμε το σολομό!
Καλή απόλαυση!
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΜΗΤΑΚΑΚΗ