Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει ο Δήμος μας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάληψη αθλητικών εκδηλώσεων, ώστε να προσελκύσουν αθλητικό τουρισμό.
Η Κηφισιά θα μπορούσε να φιλοξενεί αθλητές και θεατές που θα συνδύαζαν τις διακοπές τους με την αθλητική τους ψυχαγωγία. Επιπρόσθετα, η διαφήμιση ενός αθλητικού γεγονότος, θα μπορούσε να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την προβολή του Δήμου μας.
Γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος μας, οφείλει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να προχωρήσει στο σχεδιασμό ενός πλάνου ανάπτυξης αθλητικού τουρισμού, μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων καθώς και αντίστοιχων συνεδρίων.
Βρίσκουμε πολλά παραδείγματα τοπικών κοινωνιών που έχουν ξεκινήσει δράσεις και πρωτοβουλίες για τη δημιουργία branding στον αθλητικό τουρισμό. Αναζητούν καινοτόμους τρόπους ανάπτυξης και ανάδειξής τους για την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Προσελκύουν επισκέπτες που προσφέρουν διαφήμιση χωρίς κόστος και αφήνουν χρήματα στην τοπική αγορά.
Όλα τα παραπάνω, φαντάζουν ουτοπικά και πέφτουν στο κενό, αφού ο Δήμος Κηφισιάς αφήνει στο έλεός της απραγίας τις αθλητικές εγκαταστάσεις ή τις παραχωρεί απερίσκεπτα και χωρίς όφελος. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι δεν υφίσταται πλάνο αξιοποίησης των υποδομών του Δήμου. Δυστυχώς οι αρμόδιοι αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων αγόμενοι και φερόμενοι από παρεμβάσεις τρίτων.
Κύριε Δήμαρχε, ενώ βρισκόμαστε σε ένα Δήμο που έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να αναπτυχθεί, εμείς συζητάμε για ανεπάρκειες και αυθαιρεσίες συνεργατών σας σε αυτονόητα ζητήματα.
Κύριε Πρόεδρε του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού “Δημήτριος Βικέλας”, εκθέτετε το Δήμαρχο με τα αλλεπάλληλα σφάλματά σας. Το Δημοτικό Γυμναστήριο «Βαρδαξής» είναι σε πλήρη εγκατάλειψη, ενώ επιχειρήθηκε η κατασκευή γηπέδου 5×5 χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Προωθείτε την παραχώρηση του γηπέδου basket της Εκάλης σε αθλητικό σωματείο. Στο Ζηρίνειο, ο τάπητας του στίβου έχει παραπεμφθεί στις καλένδες. Το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Πολιτείας δεν πληροί της προϋποθέσεις του Νόμου για άδεια λειτουργίας του. Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση αποτελεί το γεγονός ότι στα ερωτήματα που τίθενται απαξιοίτε να απαντήσετε. Κι αυτό δείχνει την νοοτροπία που έχει η Δημοτική Αρχή για την διοίκηση: πειράματα κι αυθαιρεσίες σε συνδυασμό με άκρατη αλαζονεία!
Δήμαρχε, επιτέλους, οφείλετε να αφουγκραστείτε την τοπική κοινωνία και τα αιτήματά της ξεκολλώντας από την καρέκλα του γραφείου σας και συνομιλώντας με τους δημότες. Πρέπει να παρέμβετε άμεσα συντονίζοντας τα μέλη της Δημοτικής Αρχής που διαρκώς λειτουργούν ως περιπλανώμενοι αμαθείς διοικητικοί τουρίστες. Δυστυχώς, έχετε απωλέσει τον συντονισμό του έργου των αντιδημάρχων σας.
Απευθύνω, λοιπόν, έκλυση προς όλους τους δημότες: Είναι ανάγκη να συμμετέχετε αποφασιστικά και ουσιαστικά στα κοινά παρεμβαίνοντας στις ενέργειες όλων μας.
Μαζί θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε τη μίζερη πορεία που έχει πάρει ο Δήμος μας.
Κύριε Θωμάκο, ο χρόνος κυλά και οφείλετε να ανησυχείτε. Στο τέλος του ντόμινο πέφτουν όλα τα τουβλάκια…
Γιάννης Καπάτσος
Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς
ykapatsos@gmail.com