• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΓΝΩΜΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
    • Ζωοφιλία
    • Ταξίδι
    • Συνταγές
  • ΕΞΟΔΟΣ
  • ΑΓΟΡΑ
Polis 24
  • Φεβρουάριος 20th, 2019
Polis 24

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΓΝΩΜΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
    • Ζωοφιλία
    • Ταξίδι
    • Συνταγές
  • ΕΞΟΔΟΣ
  • ΑΓΟΡΑ
  • Follow
    • Facebook
    • Youtube
Home
ΕΛΛΑΔΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόρισμα «φωτιά» για τη Folli Follie: Τζίρος «φάντασμα» και «τρύπα» πάνω από ένα δισ. δολάρια

Σεπτέμβριος 26th, 2018 Featured, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ comments

Πόρισμα «φωτιά» για τη Folli Follie: Τζίρος «φάντασμα» και «τρύπα» πάνω από ένα δισ. δολάρια

Μπορεί για κάποιους να ήταν αναμενόμενο αλλά προκαλούν σοκ τα στοιχεία που κατέθεσε η Alvarez & Marsal για τα οικονομικά αποτελέσματα της Folli Follie, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από την ίδια την εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο.

Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται η παραίτηση Δημήτρη Κουτσολιούτσου και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου από το Δ.Σ. αλλά και το γεγονός ότι οι μετοχές της Dufry που έχει στην κατοχή του ο όμιλος είναι δεσμευμένες.  Σε ότι έχει να κάνει με τα έσοδα της εταιρείας στην Ασία είναι στο μόλις 1/10 αυτών που είχε ανακοινώσει η Folli Follie.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα είναι 116,847 εκατ. δολάρια αντί 1,112 δισ. δολάρια που ανακοίνωνε η εταιρεία. Επίσης τα καθαρά αποτελέσματα είναι ζημιές 44,702 εκατ. δολάρια αντί για κέρδη 316,444 εκατ. δολάρια που ισχυριζόταν η Folli Follie.

Τα αποθέματα είναι μόλις 33,873 εκατ. δολάρια από 581,681 εκατ. δολάρια που εμφάνιζε η εταιρεία και τα τραπεζικά διαθέσιμα φτάνουν στα μόλις 6,4 εκατ. δολάρια από 296,771 εκατ. δολάρια που είχε ανακοινώσει η εταιρεία.

Στην ανακοίνωσή της η Follie Folli αναφέρει ότι στο πόρισμα της A&M «δεν διαπιστώθηκε υπεξαίρεση χρημάτων ή άλλη κατάχρηση σε βάρος περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού συζήτησε τα πιο πάνω αποτελέσματα, συμφώνησε ομόφωνα ότι βασικός στόχος παραμένει η βιώσιμη λειτουργία του ομίλου FFG και ήδη προς το σκοπό αυτό υλοποιούνται και υπάρχει πρόοδος στα κατωτέρω:

1. Αποτύπωση της πραγματικής εικόνας του ομίλου σε χρηματοοικονομικό και λειτουργικό επίπεδο

2. Λειτουργική αναδιάρθρωση, εκλογίκευση σε όρους αποτελεσματικότητας και κόστους, και ενιαία λειτουργία του ομίλου

3. Χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του ομίλου με σκοπό την άμεση συλλογή της χρηματοοικονομικής πληροφορίας από όλες τις θυγατρικές

4. Χάραξη στρατηγικού οδικού χάρτη και εκπόνηση πενταετούς επιχειρηματικού σχεδίου προς αυτή την κατεύθυνση

5. Εγκαθίδρυση εταιρικής διακυβέρνησης με έμφαση στην ενίσχυση του περιβάλλοντος ελέγχου στη μητρική και στον όμιλο και ενίσχυση των μονάδων εσωτερικού ελέγχου, κανονιστικής συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνων του ομίλου

Επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, αποφασίστηκε ομόφωνα:

1. H αντικατάσταση Διοικητικών Συμβουλίων και διοικήσεων σε εταιρείες της Ασίας (APAC). Ήδη έχει αναλάβει την υποστήριξη της οικονομικής διεύθυνσης στα κεντρικά της Ασίας στο Χονγκ Κόνγκ έμπειρο στέλεχος που έχει διοριστεί Deloitte.

2. Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της FFG, πρόσληψη εντεταλμένου συμβούλου και οικονομικού διευθυντή με άμεση προτεραιότητα την αναδιάρθρωση του ομίλου.

3. Η διερεύνηση από κάθε πλευρά των διαπιστώσεων της Α&Μ σε ό,τι αφορά τους παράγοντες που οδήγησαν στις αποκλίσεις των οικονομικών καταστάσεων 2017 των εταιρειών της Ασίας και του ομίλου και άσκηση όλων των ενδεδειγμένων δικαστικών μέσων κατά παντός υπευθύνου.

Στην ανακοίνωση ανακοινώνεται και η παραίτηση τους Δημήτρη και της Κατερίνας Κουτσολιούτσου ως εξής: «Mετά την λήξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου και την λήψη αποφάσεων κατά τα ανωτέρω, ο κ. Δημήτριος Κουτσολιούτσος και η κα. Αικατερίνη Κουτσολιούτσου υπέβαλαν την παραίτηση τους προτείνοντας την άμεση αντικατάσταση τους από εγνωσμένου κύρους νέα μέλη που θα στηρίξουν την προσπάθεια της Εταιρείας για τη ριζική αναδιάρθρωση της μέσω από την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου εταιρικής διακυβέρνησης που θα εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της Εταιρείας σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της. Κατόπιν των ανωτέρω αναμένεται εντός των προσεχών ημερών, η ριζική αναδιοργάνωση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης».

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος δήλωσε τα εξής: «Με βαρύτατη θλίψη και εν μέσω της σωβούσας κρίσης για την Εταιρεία μας, την οποία ίδρυσα και υπηρέτησα επί 36 χρόνια, παραιτούμαι σήμερα από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Το ίδιο ζήτησα να πράξει και η σύζυγος μου, με την οποία μαζί υπηρετήσαμε την Εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να ελέγξω με επιτυχία τις δραστηριότητες του ασιατικού ομίλου που είχα υπό την ευθύνη μου με αποτέλεσμα η παρούσα δυσάρεστη εικόνα στα οικονομικά του ομίλου. Ωστόσο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον υιό μου Γεώργιο Κουτσολιούτσο ο οποίος με επιτυχία διαχειρίζεται την κρίση με την συνδρομή των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του καταξιωμένου επιτελείου του και δηλώνω ότι θα σταθώ αρωγός τους στο δύσκολο έργο τους με ότι κριθεί απαραίτητο».

  • Tags
  • folli follie
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest
Next article To τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» αποκλειστικά στην COSMOTE TV
Previous article Τραμπ: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη Βενεζουέλα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της Folli Follie Featured
Οκτώβριος 23rd, 2018

Συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της Folli Follie

Αποκάλυψη: Υπάρχει και δεύτερο σκάνδαλο στην υπόθεση Folli Follie με ευθύνη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Featured
Οκτώβριος 8th, 2018

Αποκάλυψη: Υπάρχει και δεύτερο σκάνδαλο στην υπόθεση Folli Follie με ευθύνη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα 4,02 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Folli Follie και σε εννέα φυσικά πρόσωπα Featured
Αύγουστος 2nd, 2018

Πρόστιμα 4,02 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Folli Follie και σε εννέα φυσικά πρόσωπα

Facebook Comments

Veni, vidi, scripsi

Sunday's live > HYDE Kifisia with Vaios Tsiaras Απόψε 10/02 στις 20.00

Sunday's live > HYDE Kifisia with Vaios Tsiaras Απόψε 10/02 στις 20.00

Jazz βραδιά απόψε 4/02 στη Μέντα στην Κηφισιά

Jazz βραδιά απόψε 4/02 στη Μέντα στην Κηφισιά

Dapprima στη Νέα Ερυθραία. Ένα στέκι για όλες τις ώρες

Dapprima στη Νέα Ερυθραία. Ένα στέκι για όλες τις ώρες

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

25χρονη έφερε στον κόσμο… επτά υγιέστατα μωρά!

Μία 25χρονη στο Ιράκ γέννησε επτά υγιέστατα μωρά. Έξι... Φεβ 16th, 2019

Πανζακυνθινό συλλαλητήριο για ΜΕΘ και Παιδιατρική

Δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ουσιώδης... Φεβ 14th, 2019

Γέννησε την κόρη της στην Εντατική λόγω γρίπης

Μήνυμα αισιοδοξίας για τη ζωή που γεννήθηκε μέσα... Φεβ 14th, 2019
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΕΞΟΔΟΣ
  • ΑΓΟΡΑ
  • Back to top
© Polis 24 2016. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα πάντα για Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη