• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
      • Μαρούσι
        • Διόνυσος
          • Λυκόβρυση – Πεύκη
          • ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
  • ΓΝΩΜΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
    • Ζωοφιλία
    • Ταξίδι
    • Συνταγές
  • ΕΞΟΔΟΣ
  • ΑΓΟΡΑ
Polis 24
  • Δεκέμβριος 12th, 2019
Polis 24

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
      • Μαρούσι
        • Διόνυσος
          • Λυκόβρυση – Πεύκη
          • ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
  • ΓΝΩΜΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
    • Ζωοφιλία
    • Ταξίδι
    • Συνταγές
  • ΕΞΟΔΟΣ
  • ΑΓΟΡΑ
  • Follow
    • Facebook
    • Youtube
Home
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός σήμερα 25 Δεκεμβρίου

Δεκέμβριος 25th, 2018 Featured, ΕΛΛΑΔΑ comments

Ο καιρός σήμερα 25 Δεκεμβρίου
«Παγωμένα» Χριστούγεννα θα βιώσει η χώρα, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για το πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου από τα βόρεια έως τα νότια της χώρας, διανύοντας περίπου 600 χιλιόμετρα σε χρονικό διάστημα 12 ωρών.

Ειδικότερα σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), το μέτωπο στις 03:00 της Τρίτης τα ξημερώματα βρισκόταν στη Μακεδονία, ενώ στις 15:00 μετά το μεσημέρι θα προσεγγίζει την Κρήτη, κινούμενο κατά μέσο όρο με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα.
Έτσι, τα Χριστούγεννα, αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα πεδινά και καταιγίδες κυρίως στη νότια χώρα και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες με εντάσεις που θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά τα εννέα μποφόρ.

Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10 βαθμών κελσίου το επόμενο διήμερο.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Κατά τόπους θα σημειωθεί χιονόστρωση, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία όπου θα χιονίσει σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία πτώση από βορρά προς νότο, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Σταδιακά ο καιρός στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα παρουσιάσει βελτίωση και μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στη Χαλκιδική, Παράλληλα, από τις απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Την Τετάρτη βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στην Αττική ανήμερα τα Χριστούγεννα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα γύρω ορεινά και προοδευτικά σε ημιορεινά τμήματα του νομού. Από τις νυκτερινές ώρες και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης χιονόπτωση είναι πιθανό να εκδηλώνεται κατά περιόδους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί έξι μποφόρ.
Το χρώμα δηλώνει την ένταση του ανέμου στην κλίμακα Μποφόρ (απόγευμα Τρίτης)
Το χρώμα δηλώνει την ένταση του ανέμου στην κλίμακα Μποφόρ (απόγευμα Τρίτης)
Το χρώμα δηλώνει το αθροιστικό ύψος της χιονόπτωσης (απόγευμα Τρίτης)
Το χρώμα δηλώνει το αθροιστικό ύψος της χιονόπτωσης (απόγευμα Τρίτης)
Ύψος χιονιού (απόγευμα Τετάρτης)
Ύψος χιονιού (απόγευμα Τετάρτης)

Η θερμοκρασία τα Χριστούγεννα στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από πέντε έως εννέα βαθμούς, με τις μέγιστες να σημειώνονται τις πρωινές ώρες, ενώ την Τετάρτη δεν θα ξεπεράσει τους πέντε έως έξι βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν δύο έως τρεις βαθμούς χαμηλότερα.

Την Πέμπτη ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος σε όλη τη χώρα, όμως η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.
Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται το ψυχρό μέτωπο και τα φαινόμενα που θα το συνοδεύουν στις 03:00 των Χριστουγέννων ώρα Ελλάδας και στις 15:00 ώρα Ελλάδας.
Οδηγίες προστασίας
 

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

-Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

-Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Tύπος υετού (πρωί Τρίτης)
Tύπος υετού (πρωί Τρίτης)
Το χρώμα δηλώνει το αθροιστικό ύψος της χιονόπτωσης (πρωί Τετάρτης)
Το χρώμα δηλώνει το αθροιστικό ύψος της χιονόπτωσης (πρωί Τετάρτης)
Το χρώμα δηλώνει το αθροιστικό ύψος της βροχόπτωσης (ξημερώματα Τετάρτης)
Το χρώμα δηλώνει το αθροιστικό ύψος της βροχόπτωσης (ξημερώματα Τετάρτης)

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

-Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
-Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
-Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
-Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
-Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Αν μετακινούνται πεζή:

-Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
-Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

  • Tags
  • δελτιο καιρου
  • Καιρός
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest
Next article Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος: Τα Χριστούγεννα είναι επέτειος ζωής και χαράς
Previous article Τσάμπι Αλόνσο για προπονητή θέλουν στην Μπάγερν

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός σήμερα 11 Δεκεμβρίου Featured
Δεκέμβριος 11th, 2019

Ο καιρός σήμερα 11 Δεκεμβρίου

Ο καιρός σήμερα 10 Δεκεμβρίου Featured
Δεκέμβριος 10th, 2019

Ο καιρός σήμερα 10 Δεκεμβρίου

Ο καιρός σήμερα 9 Δεκεμβρίου Featured
Δεκέμβριος 9th, 2019

Ο καιρός σήμερα 9 Δεκεμβρίου

Facebook Comments

Veni, vidi, scripsi

Zambri: Έρχεται το "The Party" για να αλλάξει τις Κυριακές σου!

Zambri: Έρχεται το "The Party" για να αλλάξει τις Κυριακές σου!

Απόψε 6/12 στη Galerie Δημιουργών στην Κηφισιά

Απόψε 6/12 στη Galerie Δημιουργών στην Κηφισιά

Διπλό Σαχ", Της Μαριάννας Κυριακάκη Στο Θέατρο Λύχνος.

Διπλό Σαχ", Της Μαριάννας Κυριακάκη Στο Θέατρο Λύχνος.

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εισβολή σε ημερίδα του ΠΙΣ στο Ζάππειο: Ένταση και χημικά

Ένταση και ρήψη χημικών στην Αίγλη Ζαππείου, όπου... Δεκ 11th, 2019

Για να γυμνάζεσαι αποδοτικότερα… βρίσε

Αν πάνω στη φούρια της γυμναστικής και την... Δεκ 10th, 2019

Στασιμότητα στο θέμα των νεφροπαθών της Σαντορίνης

Ασαφείς απαντήσεις σχετικά με τη στελέχωση της... Δεκ 7th, 2019
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΕΞΟΔΟΣ
  • ΑΓΟΡΑ
  • Back to top
© Polis 24 2016. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα πάντα για Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη