• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
      • Μαρούσι
        • Διόνυσος
          • Λυκόβρυση – Πεύκη
  • ΓΝΩΜΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
    • Ζωοφιλία
    • Ταξίδι
    • Συνταγές
  • ΕΞΟΔΟΣ
  • ΑΓΟΡΑ
Polis 24
  • 25 Ιανουαρίου, 2021
Polis 24

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
      • Μαρούσι
        • Διόνυσος
          • Λυκόβρυση – Πεύκη
  • ΓΝΩΜΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
    • Ζωοφιλία
    • Ταξίδι
    • Συνταγές
  • ΕΞΟΔΟΣ
  • ΑΓΟΡΑ
  • Follow
    • Facebook
    • Youtube
Home
ΤΟΠΙΚΑ

Δήμοι: Δυνατότητα η εισφορά σε γη να μετατρέπεται σε χρήμα – Οι προϋποθέσεις

10 Δεκεμβρίου, 2020 ΤΟΠΙΚΑ comments

Δήμοι: Δυνατότητα η εισφορά σε γη να μετατρέπεται σε χρήμα – Οι προϋποθέσεις

Στο άρθρο 151 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας που ψηφίστηκε στη Βουλή, θεσπίστηκε δυνατότητα,υπό όρους,η παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου ή η εισφορά σε γη προς Δήμο, να μετατραπεί σε εισφορά σε χρήμα.

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκαλείται ενδεχόμενη αύξηση εσόδων των προϋπολογισμών των οικείων Δήμων.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που με διάταγμα καθορισμού χρήσεων γης και όρων δόμησης του αρ.9 του από 17.7.1923 ν.δ. (Α΄ 228) ή του αρ.62 του ν.947/1979 (Α΄ 169) έχει επιβληθεί επί ακινήτου παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στον οικείο Δήμο  ή οποιασδήποτε άλλης μορφής εισφορά σε γη, εάν η παραχώρηση δεν υλοποιηθεί εντός δεκαετίας από την έκδοση του διατάγματος, ο κύριος του ακινήτου ή οι καθολικοί ή ειδικοί διάδοχοι αυτού έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τη μετατροπή της υποχρέωσης προς παραχώρηση ή της εισφοράς σε γη σε εισφορά σε χρήμα, εάν το ακίνητο δεν βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως.

Η παραχώρηση ή εισφορά θεωρείται ότι έχει υλοποιηθεί όταν η παραχωρηθείσα ή εισφερθείσα έκταση έχει καταληφθεί από τον οικείο Δήμο και έχει γίνει έναρξη, τουλάχιστον, εργασιών διαμόρφωσης αυτού για την κατά προορισμό χρήση του είτε από τον οικείο Δήμο, όπως προκύπτει από πράξεις των οργάνων του Δήμου με τις οποίες ανατίθενται ή παραλαμβάνονται σχετικά έργα είτε από τον κύριο του ακινήτου.

Η εισφορά σε χρήμα που προκύπτει υπολογίζεται σύμφωνα με την παρ.3 του αρ.9 του ν.1337/1983 (Α΄ 33).

Η άσκηση του δικαιώματος αυτού γίνεται με Αίτηση που συνοδεύεται: α) από αποδεικτικό παρακατάθεσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων υπέρ του οικείου Δήμου ποσού που αντιστοιχεί στο 10% της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα, β) Υπεύθυνη Δήλωση μηχανικού συνοδευόμενη από τοπογραφικό διάγραμμα του αρ.83 του ν.4495/2017 (Α΄ 167).

Με Αίτημα του ενδιαφερομένου, το υπόλοιπο της εισφοράς σε χρήμα μπορεί να καταβληθεί σε 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις ή 16 ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις.

Ο Δήμαρχος του οικείου Δήμου εκδίδει, εντός 30 ημερών από την κατάθεση της προαναφερθείσας Αίτησης, σχετική διαπιστωτική πράξη, η οποία αποτελεί τίτλο που εγγράφεται στο οικείο Υποθηκοφυλάκειο ή δηλώνεται ή εγγράφεται στο οικείο Κτηματολόγιο.

Να σημειωθεί ότι οι όροι δόμησης που προβλέπονται στο ανωτέρω διάταγμα, ισχύουν για το σύνολο του ακινήτου.

Ολόκληρο το ψηφισθέν Νομοσχέδιο βρίσκεται ΕΔΩ

Μεσιτικές υπηρεσίες 2103387094
6941400531 Γιάννης Καπάτσος και 6976736637 Φρέντζος Παναγιώτης

  • Tags
  • ΔΗΜΟΙ
  • ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΓΗ
  • ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΗ
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest
Next article Τα Ζώδια σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου
Previous article Wall: Ο κλάδος της τεχνολογίας απομάκρυνε τους δείκτες από τα ιστορικά υψηλά τους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Δήμοι θα πρέπει να καταρτίζουν “Επιχειρησιακά Σχέδια” για τους κοινόχρηστους – κοινωφελείς χώρους Featured
27 Νοεμβρίου, 2020

Οι Δήμοι θα πρέπει να καταρτίζουν “Επιχειρησιακά Σχέδια” για τους κοινόχρηστους – κοινωφελείς χώρους

Facebook Comments

Veni, vidi, scripsi

Αχ ο έρωτας. Απόψε 14/02 στη Glerie Δημιουργών στην Κηφισιά

Αχ ο έρωτας. Απόψε 14/02 στη Glerie Δημιουργών στην Κηφισιά

Ένας νόστιμος «Καρπός» ξεκινάει το ταξίδι του

Ένας νόστιμος «Καρπός» ξεκινάει το ταξίδι του

BILLIE SUPERNATURAL LIVE AT TEMPLE ATHENS 13 FEB

BILLIE SUPERNATURAL LIVE AT TEMPLE ATHENS 13 FEB

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αποκλεισμός των ευπαθών ομάδων από το δικαίωμα στην εργασία

Αποκλεισμός των ευπαθών ομάδων από το δικαίωμα... Ιαν 24th, 2021

O Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) εγκρίνει την κυκλοφορία της βερισιγουάτης για την αντιμετώπιση της συμπτωματικής χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας

O Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) εγκρίνει... Ιαν 24th, 2021

ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΦΑΡΜΑΚΑ... Ιαν 21st, 2021

About us…

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΕΞΟΔΟΣ
  • ΑΓΟΡΑ
  • Back to top
© Polis 24 2016. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα πάντα για Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη