• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
      • Μαρούσι
        • Διόνυσος
          • Λυκόβρυση – Πεύκη
  • ΓΝΩΜΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
    • Ζωοφιλία
    • Ταξίδι
    • Συνταγές
  • ΕΞΟΔΟΣ
  • ΑΓΟΡΑ
Polis 24
  • 15 Ιανουαρίου, 2021
Polis 24

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
      • Μαρούσι
        • Διόνυσος
          • Λυκόβρυση – Πεύκη
  • ΓΝΩΜΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
    • Ζωοφιλία
    • Ταξίδι
    • Συνταγές
  • ΕΞΟΔΟΣ
  • ΑΓΟΡΑ
  • Follow
    • Facebook
    • Youtube
Home
ΥΓΕΙΑ

Ανησυχία στο Μαξίμου. Σήμερα 9.30 τηλεδιάσκεψη με τα αρμόδια στελέχη.

3 Αυγούστου, 2020 Featured, ΥΓΕΙΑ comments

Ανησυχία στο Μαξίμου. Σήμερα 9.30 τηλεδιάσκεψη με τα αρμόδια στελέχη.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το Σαββατοκύριακο σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση, η οποία εστιάζει επί του παρόντος στην αυστηρή εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν την Παρασκευή και παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση.

Σήμερα στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή Κίμωνα Δρακόπουλο, αρμόδιο για το αλγοριθμικό σύστημα εποπτείας της πανδημίας. Η τηλεδιάσκεψη αυτή θα πραγματοποιείται τρις την εβδομάδα για την παρακολούθηση της κατάστασης.

Δεν αναμένεται άλλωστε να ληφθούν νέες αποφάσεις σήμερα, αλλά θα γίνει επισκόπηση των δεδομένων και των μέτρων, ενώ δεν αποκλείεται να σταλεί νέο μήνυμα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στους πολίτες. Και αυτό καθώς στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι ο εχθρός είναι η χαλάρωση και ο εφησυχασμός, άρα θα πρέπει να κατανοήσουν άπαντες ότι τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί θα πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον είναι υποχρεωτικές οι μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους, ενώ απαγορεύονται οι όρθιοι σε μπαρ και από το Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν πιο συστηματικοί έλεγχοι σε μπαρ, γάμους κλπ καθώς και σε εργοστάσια, στους χώρους δηλαδή που αποτελούν πιθανές εστίες υπερμετάδοσης.

Τα πιο ανησυχητικά περιστατικά άλλωστε αφορούν στα μαζικά κρούσματα στο γάμο στη Θεσσαλονίκη και στο εργοστάσιο στην Καβάλα. Κατά τα λοιπά πάντως στην κυβέρνηση εκτιμούν πως η κατάσταση συνολικά είναι ακόμη υπό έλεγχο και πως ανάλογα με τη συμμόρφωση στα μέτρα που αποφασίστηκαν με την ΚΥΑ η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Κυριακής, θα εξαρτηθεί εάν η πανδημία θα περιοριστεί ή εάν θα απαιτηθούν στο μέλλον και άλλα μέτρα.

Ένα ακόμη γενικευμένο lockdown πάντως επί του παρόντος αποκλείεται και το πιθανότερο είναι εάν χρειαστεί να εφαρμοστούν σε τοπικό επίπεδο αυστηρότερα μέτρα. Η τήρηση αποστάσεων και η χρήση της μάσκας ωστόσο θεωρείται ότι μπορούν να ανακόψουν ένα νέο κύμα κορονοϊού.

  • Tags
  • μητσοτάκης
  • ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest
Next article Παραπληγικός έχασε τη ζωή του από φωτιά στο σπίτι του
Previous article Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα Featured
22 Σεπτεμβρίου, 2020

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα

Κ. Μητσοτάκης: Στη χώρα μας εισρέουν πάνω από 70 δισ. ευρώ Featured
21 Ιουλίου, 2020

Κ. Μητσοτάκης: Στη χώρα μας εισρέουν πάνω από 70 δισ. ευρώ

Ελληνικός τουρισμός: Έχουμε ανοίξει, ελάτε στην Ελλάδα Featured
15 Ιουνίου, 2020

Ελληνικός τουρισμός: Έχουμε ανοίξει, ελάτε στην Ελλάδα

Facebook Comments

Veni, vidi, scripsi

Αχ ο έρωτας. Απόψε 14/02 στη Glerie Δημιουργών στην Κηφισιά

Αχ ο έρωτας. Απόψε 14/02 στη Glerie Δημιουργών στην Κηφισιά

Ένας νόστιμος «Καρπός» ξεκινάει το ταξίδι του

Ένας νόστιμος «Καρπός» ξεκινάει το ταξίδι του

BILLIE SUPERNATURAL LIVE AT TEMPLE ATHENS 13 FEB

BILLIE SUPERNATURAL LIVE AT TEMPLE ATHENS 13 FEB

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η Pfizer ειδοποιεί για μείωση των παραδόσεων εμβολίων στην Ευρώπη

Η εταιρεία Pfizer θα μειώσει προσωρινά τις παραδόσεις... Ιαν 15th, 2021

Τι γράφει ο Η. Μόσιαλος γιατους θανάτους στη Νορβηγία

Ο Ηλίας Μόσιαλος Έγραψε στη σελίδα του στο facebook... Ιαν 15th, 2021

Απόφαση σταθμός του Δικαστηρίου της ΕΕ: Καμία νομική ασυλία για τις πολυεθνικές των εμβολίων

Γράφει ο Νότης Μαριάς Πρόεδρος του Κόμματος... Ιαν 11th, 2021

About us…

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΕΞΟΔΟΣ
  • ΑΓΟΡΑ
  • Back to top
© Polis 24 2016. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα πάντα για Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη